Årets solglasögon 2016 – se hela listan

Det börjar dra ihop sig till Oscarsgalan 2016, ett stycke tv-historia som varje år följs av en trollbunden världspublik. Galaklänningar och smokingar i all ära men vi imponeras mer av Hollywood-kändisarnas ”vardagskostym”, solglasögonen. Därför instiftar vi i år vårt eget pris, LensWay Sunny Awards.

Nog för att det kan vara spännande att tävla om guldstatyetter och posera inför lämmeltåg av fotografer på röda mattan. Men underbart är kort. För er som vill anamma en cool Hollywood-look även efter Oscarsgalan vill vi tipsa om 2016 års vackraste accessoar, solglasögonen. Läs mer om alla vinnarna från årets upplaga av LensWay Sunny Awards.

Årets Båge:

Ray-Ban Clubmaster Wood
Solglasögonen Clubmaster Wood från Ray-Ban.

Pris: 1 995 kr
Beställ här 

Motivering:
 Tillbaka till naturen sa en känd filosof en gång i tiden. Och det är precis vad Ray-Ban lyckats med. Genom att satsa på organiska materialval har de lyckats få de mest inbitna modernister att åter dyrka Moder Naturs oövervinneliga krafter. Och inte minst Ray-Bans! Nu längtar vi redan efter nästa nyhet från Ray-Ban’s magiska värld.

Årets Kvinnliga Design:

Le Specs Hey Macarena
Solglasögonen LE SPECS HEY MACARENA

Pris: 549 kr
Beställ här

Motivering:
 När Le Specs tonar ner sin patenterat lekfulla design till förmån för mjukare former och sexiga spegelglas blir resultatet häpnadsväckande. Den transparenta bågen Hey Macarena får vår jury att kippa efter andan. En ny skönhetsdrottning är född!

Årets Manliga Design:

Tommy hilfiger
Solglasögon från Tommy Hilfiger.

Pris: 837 kr
Beställ här

Motivering:
 Med sin osvikliga amerikanska design som andas mer USA än självaste Bruce Springsteen är det  svårt att bortse från Tommy Hilfigers  fantastiska solglasögon. Notera de denimfärgade skalmarna som får hela Sunny Awards-juryn att gå ner i en episk split.

Årets Sport Design:


Oakley RAdar RV pitch
Solglasögonen OAKLEY RADAR RV PITCH.

Pris: 1 495 kr
Beställ här

Motivering: Med en imponerande självklarhet skapar Oakley vägvinnande design på löpande band. Segraren i sportkategorin blir därför Oakley Radar som på ett övertygande vis lyckas sopa banan med konkurrenterna. Oakley Radar är själva arketypen för segerns sötma oavsett om du väljer triathlon, bergsklättring eller friidrott.

Årets Båge Spegelglas:

Guess
Runda solglasögon från Guess.

Pris: 795 kr
Beställ här

Motivering:
 Det var få som på förhand kunde gissa vinnaren i spegelglaskategorin. Men för oss i juryn har valet hela tiden varit glasklart. Guess runda bågar med rött spegelglas är ett färgstarkt alternativ som stimulerar till reflektion.

Årets Nykomling:

Superdry Rockstar
Solglasögonen SUPERDRY ROCKSTAR.

Pris: 495 kr
Beställ här

Motivering:
 Med en lekfull design som flirtar med både glamour, disco och dagens vitala ungdomskultur lyckas Superdry skapa rock n roll med sina glittriga solglasögon. Om du vill bli den starkast lysande stjärnan så är det bara en sak som gäller – Superdry Rockstar!

Årets Ögontjänare:

Ray-Ban Aviator

Solglasögonen Aviator från Ray-Ban.

Pris: 1 495 kr
Beställ här

Motivering: Med sin odödliga design och höga komfortkänsla utmärker sig Ray-Ban Aviator gentemot konkurrenterna. Oavsett om du väljer guld- eller silverbågar kommer du vinna omgivningens respekt utan att någon höjer på ögonbrynen. Att bågarna dessutom finns med polariserat glas avgjorde definitivt saken till Ray-Bans favör.

För er som vill spana in fler spännande varumärken, modeller och färger, klicka här.

 

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine