Optik

Optik kallas läran om ljusets brytning och är en gren inom fysiken. Optometri kallas den delen som innefattar synfel, korrektionsglas och synhjälpmedel. En optiker är en utbildad person som ordinerar glasögon och kontaktlinser samt undersöker ögonen och synfunktionen.

Nedan finner du artiklar som handlar om optik.

2017-Jul-31

Historien bakom det moderna syntestet

Dagens syntest är både snabbt och pålitligt. Men har det alltid varit så? Läs historien om mirakelmannen Ferdinand Monoyer som helt på egen hand uppfann vår tids synundersökning.

Läs artikel
2017-Jul-26

Linser och löpning – 5 tips

Är du osäker på om du kan kombinera linser med löpning? Spana in våra bästa tips kring hur du får ut maximalt i löparspåret utan att kompromissa med synen.

Läs artikel
2017-Jul-25

Välj rätt linsfärg för dina ögon

När testade du en ny ögonfärg senast? För den som vågar byta blir resultatet ofta en välkommen förändring som erbjuder en helt ny look. Läs vår guide hur du väljer rätt linsfärg.

Läs artikel
2017-Jul-25

Dags att testa progressiva linser

Linser efter 40, är det ens möjligt? Svaret är lyckligtvis ja. Nu finns progressiva linser som är en smart lösning för dig som blivit äldre och vill fortsätta bära linser.

Läs artikel
2017-Jul-24

Maxa livslängden
på dina glasögon

Dina glasögon är till för att användas. Så varför inte bära dem utan krångel och undvika onödigt slitage? Med en premiumytbehandling slipper du reflexer, repor och UV-strålning.

Läs artikel