Fördelen med endagslinser

Idag finns en uppsjö av olika typer av linser och det kan vara svårt för den som inte är insatt att veta fördelarna med respektive lins. Här förklarar vi fördelarna med endagslinser och varför dem är det naturliga valet för dig som vill ha det mest praktiska alternativet.

Endagslinser eller dagslinser som de också kallas är linserna för dig som inte vill lägga så mycket tid och kraft på själva hanteringen av linserna. Med endagslinser slipper du all form av rengöring och skötsel, och det är bara att kasta linsen när du är klar med den.

Enklaste  linsalternativet

Detta gör att endagslinser är de enklaste och mest praktiska linsalternativet och är därför mycket populära. Du använder dem en dag och byter nästa dag till ett nytt par. Det finns också fler uppenbara fördelar med endagslinser, en viktig är att du genom det dagliga bytet reducerar risken för irritationer i ögat.

Du använder dem en dag och byter sedan

till ett nytt par nästa dag.

Endagslinser är även det naturliga valet för den som använder linser på en mer sporadisk basis, som t.ex. i kombination med glasögon. Samma sak gäller för människor med aktiva liv som spenderar mycket tid på resande fot eller ute i elljusspåret. För allergiker som behöver byta lins ofta är det dagslinser också det självklara valet.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine