Linser och kyla

Linser och deras tålighet mot kyla är en vanlig fråga vintertid. Här reder vi därför ut några frågetecken om linser och kyla.

Först och främst vill vi klarlägga att det inte är någon fara med att ha linser även när temperaturerna blir riktigt låga, kontaktlinser värms nämligen upp av dina ögon och fryser inte fast.

Du behöver således inte oroa dig för att dina linser tar skada av kylan när du är ute i skidbacken eller tar en lång vinterpromenad.

Ögondroppar mot torrhet

Det många linsbärare emellertid kan uppleva är att kylan ger dem torra ögon. För att motverka torrhet i ögonen är ögondroppar det självklara hjälpmedlet, en liten flaska som du enkelt och smidigt kan bära med dig överallt. Att lida av torra ögon vintertid är heller inget unikt för dig som bär linser.

Linser i brevlådan

Dina linser kan frysa medan de ligger i brevlådan men det är högst osannolikt, och i slutändan är det heller inget större problem. Skulle dina linser mot förmodan ha frusit är det bara att låta dem tina i rumstemperatur en stund innan du använder dem.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine