Så väljer du rätt glasögon

Vad definierar ett par snygga glasögon? Till viss del handlar det om tycke och smak men det finns några smarta tips som hjälper dig att hitta rätt glasögon för din ansiktsform.

Alla drömmer om ett par snygga glasögon som sitter perfekt. Men ibland kan det vara svårt att veta vad som verkligen passar just ditt ansikte. Ett bra hjälpmedel är att identifiera din egen ansiktsform.

Ansiktsformens betydelse

När det pratas ansiktsformer brukar man utgå från 4 olika typer; runt ansikte, avlångt ansikte, ovalt ansikte och kvadratiskt ansikte. Ofta fungerar det att välja glasögon med en form som kontrasterar din ansiktsform. Det vill säga har du ett runt ansikte så ska du leta efter glasögon med rektangulära former.

1_glasogonskolan_artikel3__1920x1080

Omvänt om du har ett kvadratiskt ansikte så ska du leta efter glasögon med runda eller ovala former. Här kan du läsa mer och utförligare om hur du hittar rätt glasögon för din ansiktsform.

Rätt storlek på glasögon

Den kanske viktigaste faktorn för att du ska få snygga glasögon som passar ditt ansikte är dock att storleken blir rätt. Glasögon som är för stora eller små är nämligen sällan smickrande för ditt ansikte. För att få rätt storlek behöver du mäta dina gamla glasögon, eller om du inte har några tidigare, mäta ditt ansikte.

1_glasogonskolan_artikel_1920x1080

Framförallt är det bågens bredd som är avgörande. Men även glasens höjd och bredd, skalmarnas längd och näsbryggans höjd är faktorer som spelar in. Läs mer om hur du gör för att mäta dina glasögon här.

Hitta din stil

Med koll på din ansiktsform och rätt storlek kan du sedan fokusera på att hitta glasögon med en stil som passar dig. Det finns mängder med bågar som kommer förstärka din stil eller framhäva din personlighet.

1_glasogonskolan_artikel2_1920x1080

Du kanske är ute efter klassiska glasögon för både jobb och fritid eller ett par i lättviktsmaterial som kan bäras under löprundan? Hos LensWay hittar du alltid något för alla stilar och smaker. Tricket är att hitta snygga glasögon som har de rätta måtten och som passar ditt ansikte.

Två glasögon som lyfter din stil

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tillbaka till magazine