Torra ögon av att bära linser

Många som bär linser kämpar med torra ögon i onödan. Det finns idag mängder med återfuktande linser, linsvätskor och ögondroppar som kan åtgärda problemen.

På många arbetsplatser sitter människor och kämpar med torra ögon och irriterade ögon. Framförallt är det torra kontorsmiljöer det då handlar om. Att sitta länge framför en datorskärm kan dessutom lätt framkalla torra ögon.

Detta på grund av att du då inte blinkar lika ofta. Blinkningar är kroppens naturliga sätt att återfukta ögonen. En annan bov när det gäller att framkalla torra ögon är luftkonditionering.

Ögondroppar är din bästa vän

Ett enkelt sätt att råda bot på dina torra ögon och irriterade ögon är att börja använda ögondroppar. Det finns idag en mängd olika fabrikat som passar alla sorters ögon. Ögondroppar fungerar som ett effektivt tårsubstitut du kan använda när ögonen upplevs som torra. De kommer i små, portabla förpackningar som du lätt kan ta med dig överallt.

Ögondroppar i kombination med linser som har bra återfuktande egenskaper är det bästa receptet mot torra ögon.

Byte av linsvätska

Ett annat sätt att komma ifrån torra ögon kan vara att byta linsvätska. Många av de senaste linsvätskorna håller dina linser fuktiga längre. Det gör att du kan bära dem längre utan att uppleva några trötthetssymptom.

Som du ser är torra ögon från linser inte något du behöver leva med. Med rätt produkter är dina problem med torra ögon snart historia.

Mille Lansburgh

Mille Lansburgh

Redaktör LensWay

”Ord är laddade pistoler”, sa Jean-Paul Sartre. Och han har givetvis rätt. Försöker skriva med sprängkraft och inte krångla till det i onödan. Att skriva om optik handlar om att inspirera och vägleda. Få dig att kunna uppleva varje ögonblick!

  Tillbaka till magazine